Genom Börslabbet kan du investera systematiskt på börsen i kvantitativa aktiestrategier. Läs nedan om hur det fungerar och hur du enkelt kommer igång.


Vad är en kvantitativ aktiestrategi?

En kvantitativ aktiestrategi är att följa enkla och beprövade investeringsregler i sitt aktiesparande. Exempelvis genom att köpa börsens billigaste aktier eller de som har haft bäst prisutveckling.

1. Välj strategier


Välj de aktiestrategier du vill spara i. Börslabbet har genom år av efterforskning tagit fram flera de bästa strategierna som fungerat på Stockholmsbörsen. Strategierna är baserade på värde, kvalitet och momentum och är principer som investerare har använt genom alla tider.

Placeholder
Placeholder
(AVKASTNING UTIFRÅN BACKTEST PÅ STOCKHOLMSBÖRSEN. HISTORISK AVKASTNING SKA INTE SES SOM GARANTI FÖR FRAMTIDA AVKASTNING OCH FINANSIELLA TILLGÅNGAR KAN BÅDE ÖKA OCH MINSKA I VÄRDE. DET FINNS EN RISK ATT DU INTE FÅR TILLBAKA DE PENGAR DU INVESTERAR.)


Läs Börslabbets studie "Vad fungerar på Stockholmsbörsen?"

2. Välj antal aktier


När du valt dina strategier är det dags att välja hur många aktier du ska ha i din portfölj. För att få en tillräckligt diversifierad portfölj är 20-30 aktier bra. Detta kan antingen vara i en strategi eller utspritt med 5-10 aktier i olika strategier.

3. Investera systematiskt


När du ska investera kan du välja att göra det månadsvis, kvartalsvis eller årligen. Det kan du göra genom att följa Börslabbets portföljer eller på egen hand utifrån Börslabbets aktielistor. Investera sedan via ISK eller KF genom din mäklare.

Läs om Börslabbets svenska portfölj, nordiska portfölj och amerikanska portfölj för färdiga förslag eller utforma din egen Börslabbetportfölj genom att läsa denna guide.

4. Följ upp


Efter ett kvartal eller ett år är det dags att följa upp och byta ut innehaven mot nya aktier enligt strategierna. Det är också viktigt att inte låta känslorna styra och vara långsiktig i sitt sparande. Följ Börslabbets månadsbrev för att vara uppdaterad om vad som händer på marknaden och ha blicken på målet.

5. Lev livet


Det stora syftet med Börslabbet är att tillhandahålla ett problemfritt sparande som kräver minimalt med tid. När du investerat i dina aktier arbetar dessa åt dig och du kan njuta av livet.