1. Välj strategi


Det första steget man ska göra är att välja en eller flera strategier man är nöjd med. Vi på Börslabbet har tagit fram flera strategier som fungerat bra i tester för åren 2001-2016. Dessa går enkelt att följa här på bloggen. Kom ihåg att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.

Placeholder


Placeholder

Avkastningen skiljer sig lite åt mellan olika strategier men är över tid ganska lika. Välj den strategi du är trygg med.

Läs om våra strategier

2. Välj aktier


När du valt din strategi är det bara att välja aktier. Historiskt har det varit tillräckligt med 10 aktier per strategi för att skapa en tillräcklig diverisifiering. Genom att välja flera aktier eller flera strategier med 10 aktier i varje kan du på så sätt bygga upp en komplett portfölj utan för stor enskild bolagsrisk.

Se månadens aktier!

3. Investera systematiskt


Investera månadsvis, kvartalsvis eller årligen. Börja enkelt genom att investera allt på en gång eller dela upp inköpet under året med månadsvisa inköp. Följ vår portfölj eller investera på egen hand, allt beroende på vad som passar din situation.

4. Följ upp


Efter ett år är det dags att följa upp och byta ut innehaven. Om man så vill kan man behålla innehaven mer än ett år, då längre innehållsperioder fungerat helt okej. Det är också viktigt att inte låta känslorna styra, utan vara långsiktig i sitt sparande. Följ vårt månadsvisa marknadsbrev för att vara uppdaterad om vad som händer på marknaden och ha blicken på målet.

5. Lev livet


Det stora syftet med Börslabbet är att tillhandahålla ett problemfritt sparande som kräver minimalt med tid. När du investerat i dina aktier arbetar dessa åt dig och du kan njuta av livet.