Balans mellan avkastning och maximal drawdown

Frågor och svarKategori: PortföljBalans mellan avkastning och maximal drawdown
StefanAllerborg asked 3 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

1 Answers
Henning Hammar Personal answered 3 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

StefanAllerborg replied 3 år ago

Tack!

Det var precis så jag menade. Jag förstår att de olika strategierna kompletterar varandra och på så sätt jämnar ut kurvan för utvecklingen.
Vad blir maximal nedgång för respektive “Tillväxtportföljen med Börslabbetportföljen köp/sälj” och “Tillväxtportföljen med Börslabbetportföljen köp/sälj”?

Henning Hammar Personal replied 3 år ago

Hej! Såg att maximal nedgång var lite oklart i tabellen ovan så fixade till det. Det var – 9 % i tillväxtportföljen och – 12 % i aggressiva portföljen.

Magnus replied 3 år ago

Hej Henning.
Dessa DD…är det årlig eller månatliga?

Med vänlig hälsning,
Magnus

Henning Hammar Personal replied 3 år ago

Hej! Månadsvisa, all data utgår från månadsdata i testen. Årliga DD skulle bli klart lägre.

Magnus replied 3 år ago

Ok, tack. Väldigt låga DD då👍🏻. Bara så jag är med….man kör trendföljning med MA200 på Börslabbet portföljen och kör global trendföljning som vanligt för att få dessa resultat.

Henning Hammar Personal replied 3 år ago

Ja, eller man kör det rättare sagt på index, i detta fallet OMX Stockholm GI (finns under trendverktyg) och justerar exponeringen efter det. Men notera att applicera MA200 på Börslabbetportföljen kan också innebära förluster över vissa perioder. Exempelvis verkar det som vi kommer få en andra sån period inom ett år. Enligt MA200 strategin hade man sålt i sista februari förra året, köpt tillbaka den sista april (7 % dyrare) och nu hade man sålt den sista oktober och köpt tillbaka nu vid månadsskiftet ca 5 % dyrare. OSAM gjorde en bra sammanställning som visar att majoriteten av signalerna är falska, vilket är bra att ha i åtanke: https://osam.com/Commentary/osam-quarterly-investor-letter-q4-2018 De skriver att man kan se det som en försäkringspremie mot de stora fallen. Oavsett, det är en anledning till att jag inte implementerat det i Börslabbetportföljen per default.