Börslabbets amerikanska portfölj.

Frågor och svarBörslabbets amerikanska portfölj.
sapmi56 asked 3 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

1 Answers
Henning Hammar Personal answered 3 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

sapmi56 replied 3 år ago

Tack för dit svar. Jag har Avanza men där får man bara tillbaka 90-91% av källskatten. Nordnet har jag problem med att få ut utdelningarna ifrån, jag har reitar med månads utdelningar det tar ofta 10-15 dagaroch då hinner jag inte åter investera utdelningen innan brytpunkten så Nordnet och jag ska gå skilda vägar. Tack för dit svar och en Trevlig Jul och Gott Nytt Börsår.

sapmi56 replied 3 år ago

Hej. Vill korrigera % från Avanza ska vara enligt det nya meddelande 85% och ev. 15%. Resterande tar minst 3 år. Jag ser det som en eventuell dold avgift alternativ 3 års lån. Nordea betalar just nu ut allt även källskatten vid utdelningens datum.Nordea har avgift men kompenseras av att man får pengarna och kan återinvetera även 15% utländska skatten. Har som test Nordea och köpt Amerikanska Reits på prov och 2 månader har allt kommit in på utdelningsdatumet ej några dagars fördröjning. Ska kontrollera om de har aktier du föreslår i Amerikanska portföljen. Åker till varmare länder nu så än en gång. God Jul och Gott Nytt Börsår!

Henning Hammar Personal replied 3 år ago

Hej! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Visste inte det var så pass hos Avanza och Nordnet att man inte får tillbaka allt på en gång eller vid utdelning. 0,0011-0,001 % i riskavgift hos Nordea är inte så mycket mot att inte få tillbaka den resterande källskatten. Trodde avgiften var högre än så men hade blandat ihop det med avgiften för företag som är på 0,1-0,4 % per år, vilket blir en ganska kraftig avgift över tid. Ha en trevlig resa! God Jul och Gott Nytt Börsår på dig med!