Förbättra Investerarfysikerportföljen?

Frågor och svarKategori: PortföljFörbättra Investerarfysikerportföljen?
Manzzy asked 2 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

Manzzy replied 2 år ago

Märkligt att det inte blev någon styckeindelning, hoppas det går att läsa ändå 🙂

Henning Hammar Personal replied 2 år ago

Hej! Intressanta idéer. Har tänkt uppdatera testet med portföljstrategier nu när jag har data för underliggande strategier till 2019 så det är något jag kan kolla på. Gillar Ray Dalios idéer och de ligger mycket till grund för flera av grundtankarna i portföljen. Har också kollat lite på Risk parity och gjort sådana analyser, men främst med buy-and-hold tillgångsslag. Vet inte hur bra det fungerar med mer aktiva strategier, men det borde sjävlklart gå eftersom det är ju lite tanken med vad de gör på Bridgewater.

Ja, det är lite synd med att styckeindelningen försvinner här i Q/A forumet. Är nog något CSS som ställer till det och har inte hunnit kollat på det.

Manzzy replied 2 år ago

Hej. Ja, det vore väldigt intressant!
Lyssnade på Meb Fabers podbok “best investors vol 3” och tycker verkligen att följande stämmer:

3h 4min – The prudent strategy is to identify as many unique sources of risk and return that you can, to diversify and get the free lunch.

samt

Because for any given level of return, if you diversify, you can generate that return with a lower risk; or for any given level of risk, if you diversify, you can generate a higher return. So it’s a free lunch. Diversification makes your portfolio better.

Med lättillgängligheten av belåningsverktyg och den låga räntemiljön vore det dumt att inte se till möjligheten att skapa en så väldiversifierad portfölj som möjligt som därefter kan justeras till riskviljan hos den enskilde investeraren. Känns som att många berör detta, ex. https://mebfaber.com/2014/12/31/cloning-the-largest-hedge-fund-in-the-world-bridgewaters-all-weather/

Men det är nästan bara Ray Dalio som tar det hela vägen ur ett diversifieringsperspektiv. Men han brister ju i implementeringen vad gäller att inkludera “the best sources of risk and return”.