Global trendföljning

Frågor och svarKategori: TrendföljningGlobal trendföljning
Strandpapper asked 2 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

1 Answers
Henning Hammar Personal answered 2 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

Strandpapper replied 2 år ago

Hej! Jag tänkte mera på hur jag ska hitta dessa på nordnet, tex guld ava så finns det flera att välja på och iShares S&P 500 osv. Hur ska jag veta vilken som är rätt?

Mvh

Henning Hammar Personal replied 2 år ago

Ok! Egentligen spelar det ingen större roll vilket exakt värdepapper man använder så länge det återspeglar index för den marknad man vill investera i (ex S&P 500) och inte kostar för mycket eller har hög spread. De som nämns i inlägget är just ETF:er som har dessa egenskaper.

Då ticker varierar från marknad till marknad så anges ISIN istället som är unik identifieringskod. Ex för S&P 500 är det IE0031442068 som är ISIN och söker man på Nordnet utifrån ISIN kommer den tysknoterade ETF:en upp: https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16326392-black-rock-i-shares-core Sen går det också att använda de fonder som nämns och då slipper man courtage och växlingsavgift.

Gällande Guld AVA så släppte de en ny då alla certifikat såldes slut. Så både Guld AVA och Guld AVA A går att använda (handeln är öppen i båda men AVA A kan ta slut).

Strandpapper replied 2 år ago

Hej! Okej, tack så mycket!