Hur går du till väga för att räkna ut Trendande kvalitet och Trendade utdelning?

Frågor och svarKategori: AktiestrategierHur går du till väga för att räkna ut Trendande kvalitet och Trendade utdelning?
msinghy asked 4 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

1 Answers
Henning Hammar Personal answered 4 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

gargantua replied 2 år ago

Hej Henning! Om jag förstår det rätt skedde studien på stockholmsbörsen med följande definition av “kvalite”: “Liksom värde är det bästa sättet att använda ett sammansatt mått på avkastning av kapital som vi kallar sammansatt ROI (return-on-investment). Detta fås genom att använda ett sammansatt mått av nyckeltalen avkastning på eget kapital (ROE), avkastning på totalt kapital (ROA), avkastning på investerat kapital (ROIC) och fritt kassaflöde genom eget kapital (FCFROE). Genom att kombinera detta sammansatta mått på avkastning på kapital med momentum innebär det att man köper bolag av bra kvalitet och som gillas av marknaden. Detta har visat sig vara en av de bästa strategierna för att hitta lönsamma tillväxtbolag.”

Har du tittat på skillnaden mellan det sammansatta måttet och ROE?

Mvh,
Viktor

Henning Hammar Personal replied 2 år ago

Hej Viktor! Tidigare fråga ställdes innan uppdateringen av Börslabbets studie som kom i februari. I den tidigare implementeringen var det endast ROE som användes, men det kom en uppdatering nu i februari. Du kan läsa mer om den här och skillnaden mellan det sammansatta måttet mot endast ROE: https://borslabbet.se/studie-pa-forbattringar-av-borslabbets-strategier/

gargantua replied 2 år ago

Tack för svar – ledsen för repetitiv fråga – svårt ibland att hitta svar på frågor / anledning till förändring när något uppdaterats. Mvh, Viktor

Henning Hammar Personal replied 2 år ago

Ingen fara! Förstår verkligen då det finns mycket information spritt här på Börslabbet och information som uppdateras allteftersom.