Inflation

Strandpapper asked 1 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

1 Answers
Henning Hammar Personal answered 1 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

Strandpapper replied 1 år ago

Intressant att global trendföljning presterat så bra under hög inflation!

Jag håller själv på bygger upp global trendföljning och är uppe i ca 24% av portföljen nu. Utöver det så har jag 3% guld och 8 % silver/silver mining. Resten aktier. Kör helt utan räntor/kassa nu, det kanske är bäst så om man har lång sparhorisont (10-20 år) och tål volatilitet?

Har även tagit rätt stort bolån nu till 0,55% ränta vilket kanske också är ett bra skydd mot inflation!

Henning Hammar Personal replied 1 år ago

Låter som du har en portfölj som är upplagd för att egentligen vilja ha inflation med nästan en kort position mot räntor (genom stort bolån och inget ränteinnehav). Låter vettigt, för din del blir det ju också att ställa räntekontot mot att amortera mera på bolånet. Räntor / kassa är mest för att ha just en buffert vid osäkra förhållanden. Själv har jag det just för att 1) är egentföretagare 2) buffert för oväntade innehav / resekassa 3) passa på att köpa vid dippar / krascher. 10 % i Investerarfysikern-portföljen är lite illustration, men tycker det är mer något att anpassa efter ens egna personliga situation och över tid ger ju andra tillgångar högre avkastning.

Strandpapper replied 1 år ago

Ja det är sant det! Ja precis. Jag har ju även en buffert utanför börsen som kan täcka oväntade kostnader som jag inte räknar till portföljvärdet. Tack för svar.