ISK på Degiro

Frågor och svarKategori: AllmäntISK på Degiro
johanjeppsson asked 3 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

1 Answers
Henning Hammar Personal answered 3 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

joae replied 2 år ago

Hej Henning,
Har det kommit nån mer information som bringar klarhet gällande detta?
Vad menar du specifikt med: “Frågan är om det kommer bli svårare att få tillbaka den från Skatteverket framöver, det var de oklara kring”? Kan detta påverka ETF-handeln alltså?
Jag funderar på att öppna ett Degiro-konto för Global trendföljning, men vill gärna undvika dubbla uttag/insättningar om det visar sig bli för höga avgifter.
Tack,
Joakim

Henning Hammar Personal replied 2 år ago

Hej! Har inte fått någon mer info men som det verkar så kommer beskattning på utdelningar ske fullt ut. Så om man har ETF:er som delar ut kommer de att bli beskattade med det angivna beloppet. Men ger inte ETF:en utdelning så slipper man denna skatt. Tyvärr ger vissa ETF:er i Global trendföljning utdelning, så dessa får man betala 15 % källskatt på. Det skulle gå att undvika via KF hos exempelvis en annan bank, men då är handelskostnaderna mycket högre och alla ETF:er kan inte handlas så det blir oftast billigare med DeGiro trots det.

Tanken med ISK var just att man inte behöver betala skatt på utdelningar. Men då DeGiro är utländska omfattades inte de av detta och man behöver nu betala skatt på utdelningar.