Trendande värde

TeSu asked 4 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

1 Answers
Henning Hammar Personal answered 4 år ago

Du har inte tillgång till denna sida. Bli medlem på Börslabbet, uppgradera medlemskap eller logga in för att se sidan.

Sterner replied 4 år ago

Hej Henning. Jag sitter och går igenom Nordiska aktier och Trendande värde. När jag tittar på Börslabbetportföljen från 1 juni så har den andra innehav än dom som finns just nu på sidan ‘Nordiska Aktier’ och står under Trendande värde. Hur kommer det sig?

Uppdaterar sig ‘Nordiska Aktier’-sidan varje dag eller en gång i kvartalet?
Jag vill nämligen köra Börlabbetportföljen fast följa nordiska aktier för riskspridning. På den listan kan det ju bli mycket svenskt oxå (eller hur?) men känns bättre för mig att ha i våra grannländer också.

Henning Hammar Personal replied 4 år ago

Hej! Sidan “Nordiska Aktier” uppdateras månadsvis vid varje månadsskifte. Du kan följa varje månads aktier och gå tillbaka under kategorin “Månadens aktier” på Börslabbets blogg: https://borslabbet.se/category/manadens-aktier/ Så för den Nordiska Börslabbetportföljen är inköpen utifrån listan i juni. Den kommer nu att uppdateras den 1:a september, så om du vill följa den kan du enklast investera efter de aktier som kommer ut då.

Ja, det stämmer med att det finns svenska aktier i den nordiska portföljen. Det urval som görs utgår 50 % från Sverige, liksom att de nordiska marknaderna utgörs till 50 % av Sverige. Så att följa Norden blir ca 50 % Sverige + 50 % övriga nordiska länder, så blir en bra riskspridning.