Om oss

Henning Hammar

Fil. dr i Fysik, Civilingenjör i Teknisk fysik

Jag som driver denna tjänst har ett mångårigt intresse i ekonomi och finans. När jag började spara på börsen ställde jag mig frågan; “Hur investerar man på bästa sätt?”. Utifrån min forskarbakgrund valde jag att riktigt gå till grunden i att utreda hur man ska investera på bästa sätt.

Snabbt insåg jag att det finns mycket forskning om detta och att det finns många sätt att slå börsen. Jag insåg även att vi människor ofta gör beteendemisstag när vi investerar men vi lyckas oftast bättre när vi följer enkla regler. Därmed utvecklades intresset för kvantitativa och modellföljda strategier. Dessa har tagits fram utifrån årtionden av forskning och är byggda på principer som fungerat i över hundra år på aktiemarknaden.

Efter framgångsrikt tillämpat dessa strategier och skrivit om det flera år på min blogg Investerarfysikern ville jag att andra ska få ta del och enkelt kunna investera i dessa strategier! Därför startade jag Börslabbet. Jag hoppas att Börslabbets medlemmar ska få verktyg och kunskap i att investera på samma enkla och systematiska sätt och se fördelarna med kvantitativa strategier.

Mail: henning@borslabbet.se
Blogg: Investerarfysikern
Twitter:  @Investerarfys

Börslabbet AB

Organisationsnummer: 559098-5379

Bolagets adress: Börslabbet AB, Smålandsvägen 36 , 757 58 Uppsala

Mail: info@borslabbet.se

Följ oss på Twitter 
Följ oss på Facebook