Angående Wilson ASAs återköpserbjudande

Henning HammarBörslabbetportföljenLeave a Comment

Här i veckan kom Wilson ASA med ett återköpserbjudande. Det är relevant för de som investerar i den nordiska portföljen eller i nordiska strategier på Börslabbet då bolaget funnits med i Trendande värde i Norden under 2021/2022. Flera har hört av sig och frågat om man ska acceptera erbjudandet och enkla svaret är att det är bäst att göra då de ska avnoteras.

Anledningen till erbjudandet är att bolaget ska köpa tillbaka drygt 10 % av sina aktier vilket motsvarar i stort sett de aktier som storägaren Caiano inte äger (de har 86,5 % av aktierna). I och med erbjudandet ska de avnoteras (beslut ska tas på kommande stämma) och efter det finns det risk att man inte kan sälja aktierna.

Erbjudandet är på 69 NOK vilket motsvarar snittkursen för det senaste året och är också högre än den på marknadsplats. För pengarna kan man sen köpa nästa aktie i topp i Trendande värde i Norden som inte är med i portföljen (i dagsläget Eidesvik Offshore).

Kan tillägga att detta är också standardförfarandet när uppköpserbjudande kommer på aktierna i Börslabbets strategier. Uppsidan blir då oftast begränsad och det är bättre att antingen acceptera eller sälja aktierna och låta de verka i en annan aktie (nästa på listan i respektive strategi). Med just återköpserbjudande måste man däremot dubbelkolla då återköp ibland bara görs som en alternativ form av utdelning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *