Lanserar Börslabbets kurser

Henning HammarAllmänt2 Comments

Börslabbet firar snart en månad och det firar vi med att lansera Börslabbets kurser. Vi lyssnar på våra användare och har märkt ett stort behov av att få ta del av introduktioner och guider, både till trendföljning, kvantitativa strategier och hur man använder Börsdata. Då enstaka blogginlägg i dessa ämnen blir ganska övermäktigt har vi valt att samla allt dessa material i separata kurser som kommer pågå löpande. Genom att samla allt material i dessa kurser kan man på ett strukturerat sätt lära sig de olika ämnena plus att man kan gå tillbaka till det i efterhand, se den nya “Kurser”-fliken här på Börslabbet.

Vad är Börslabbets kurser?

  • Enkla introduktioner till olika ämnen inom investeringar.
  • Praktiska tips på hur man kan använda olika verktyg så som Börsdata.
  • Grunder till teorin bakom trendföljning och kvantitativt värde.

Kurserna kommer att bestå av ett antal inlägg som kommer komma upp på Börslabbets blogg löpande parallellt med vanliga inlägg och studier. Tempot är ungefär ett inlägg per vecka, så man enkelt kan hänga med. Alla inlägg är sedan samlade på respektive kurssida, se nedan.

De kurser som kommer att börja nu i sommar är följande:

Grundkurs i trendföljning

Grundkurs i Börsdata

Kolla gärna in kurserna och kom gärna med förslag på om det finns mer ni vill lära er mer om. Kolla också in den nya sidan för “Studier och backtest”.

2 Comments on “Lanserar Börslabbets kurser”

  1. Hej,
    Ser mycket fram emot kursen om trendföljning eftersom jag funderat på att använda momentum för att gå i och ur min portfölj i takt med konjunkturcyklerna.
    Jag är osäker på om det är bättre att följa dual momentum och sälja av då OMX går sämre än räntan eller att sitta kvar med portföljen då börsen går ner framöver.
    Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *