Nya kursavsnitt ute

Henning HammarAllmänt4 Comments

Senaste veckorna har jag spenderat en del tid på att sammanställa en del kursavsnitt. Dessa är något mer omfattande än tidigare och bör passa både för nybörjare och lite mer avancerade läsare. Många av kursdelarna handlar om material som efterfrågats av flera här på Börslabbet som hur man kan hedga sin kvantitativa portfölj och använda trendföljande regler för detta. Lite av denna information kommer också komma ut på framöver på bloggen, då det är intressant att ta upp på olika sätt.

Dessa är de nya kursavsnitten:

  • Strategier i Börsdata. I kursavsnittet går jag igenom alla strategier i Börsdata och beskriver de underliggande koncepten utan att gå för mycket i detalj. Ganska mastigt avsnitt motsvarande 10 A4-sidor och jag hoppas det är uppskattat av de som vill veta mer om de olika strategierna.
  • Backtest av glidande medelvärden och absolut momentum. I kursavsnittet testar jag hur glidande medelvärden och absolut momentum fungerat på Stockholmsbörsen de senaste 100 åren. Kommer också i form av ett inlägg på bloggen framöver.
  • Kombinera trendföljning med kvantitativ portfölj. I kursavsnittet går jag igenom hur man kan kombinera trendföljning med en kvantitativ portfölj på olika sätt.
  • Olika alternativ för att hedga sin portfölj. Gör en djupdykning i olika sätt att hedga sin portfölj. Går igenom optioner, terminer, mini-futures och turbowarranter. Lite tyngre läsning men har försökt skriva det på en okej nivå som inte är för teknisk.

Utöver ovanstående kursavsnitt kommer också ett längre inlägg om tail-hedgning på bloggen framöver. Detta då det är nära besläktat med hur man kan hedga sin portfölj och ett ämne som efterfrågats av flera på grund av ETF:en TAIL av Cambria.

I och med dessa kursavsnitt har vi tagit oss igenom de mesta av kurserna i Börsdata och trendföljning. De som kom nu var lite mer tekniska än de innan och de sista avsnitten kommer återigen vara något enklare. Det är nu endast tre kortare avsnitt kvar på varje kurs och de kommer förhoppningsvis komma ut inom snar framtid.

4 Comments on “Nya kursavsnitt ute”

  1. Bra och lärorika kurser, kommer få mycket användning av det jag lärt mig i många år framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *