Nytt kursverktyg till Börslabbets kurser

Henning HammarAllmäntLeave a Comment

Det finns nu ett nytt kursverktyg för Börslabbets kurser. Kursverktyget gör så att man kan följa kurserna i en egen takt och följa sin utveckling. Framöver kan också mer funktioner läggas till kurserna, så som frågor och diplom. Jag hoppas att det kommer vara ett uppskattat sätt att ta till sig kursinnehållet och för att introducera verktyget så tänkte jag i detta inlägg gå igenom förändringarna.

Kursinnehåll på kurssidorna

Kurssidorna ser lite annorlunda ut med en översikt över det publicerade kursinnehållet längst ner på sidan (detta från Grundkursen i Börsdata):

Avsnitt och ämnen

Som medlem på Börslabbet kan man klicka sig vidare och gå in på varje avsnitt. Högst upp visas en stapel över ens progression och nedan visas de enskilda ämnena på kursen. Varje tidigare kursavsnitt på Börslabbet-bloggen har blivit uppdelad i mindre delar kallade “ämnen” för att enkelt ta till sig informationen. Det öppnar också upp för att skriva lite mer om avancerat material senare i kurserna.

Mina kurser

I inloggat läge under menyn “Konto” -> “Mina kurser” finns också en översikt över alla kurser här på Börslabbet och ens egen progression, se nedan. Där kan man enkelt se hur långt man kommit i kurserna och de nya delarna av kurserna. Det finns också smidiga verktyg där man kan expandera alla kurser för att se vart man är (övre högra hörnet).

Uppdateringar och nuvarande material

Framöver kommer nytt material i kurserna publiceras regelbundet på respektive kurssida och inte längre här på Börslabbets blogg. Jag kommer göra månatliga sammanställningar här på bloggen så det enkelt går att se vad för nya delar som kommit så man slipper bevaka regelbundet.

Gå gärna in och testa det nya kursverktyget och klicka igenom kurserna. I dagsläget är det mesta redan tidigare publicerat här på Börslabbets blogg, med undantag för fjärde delen i grundkursen för diversifierade portföljer: Stresstesta portföljen.

EDIT: Tidigare medlemmar hade problem med att få åtkomst till kurserna. Det ska nu vara åtgärdat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *