Trendverktyg på Börslabbet

Henning HammarAllmäntLeave a Comment

Målet med Börslabbet är att samla material och verktyg för att man ska som småsparare på ett enkelt sätt kunna tillämpa beprövade strategier. Kvantitativa strategier är det första som vi inkluderade, därefter kurser i olika ämnen och nu trendverktyg.

Många medlemmar här på Börslabbet är intresserade av just trendföljning och hur man kan implementera det i sin portfölj. Det gjorde att jag startade en grundkursen i trendföljning för att förklara teorin bakom och hur man själv kan implementera det. För att underlätta ytterligare för Börslabbets medlemmar har jag nu lagt till en sida med trendverktyg. Framöver kommer jag också använda dessa verktyg i kurserna, för att visa hur man kan använda de på enkelt sätt.

Överst på sidan är det i dagsläget grafer från Trading View (med samma funktionalitet som TA-verktyget på Börsdata). Förinställt är ett antal index för aktier, råvaror och valutor (se beteckningar nedan). I verktyget går det att söka på en mängd olika aktier och tickers, vilket gör att man kan applicera trendföljning och andra TA-verktyg på alla möjliga index. Glidande medelvärden (MA) är redan angivet, vilket gör att man enkelt kan applicera det och ställa in 200-dagars glidande medelvärde. Testa nedan, verktyget har en hel del intressanta funktionaliteter. Scroll är zoom.

 

Beteckningar:

  • OMXSGI: Stockholmbörsen inklusive utdelningar (totalavkastningsindex).
  • SPX: S&P 500, Amerikanska börsen.
  • DAX: Tyska börsen.
  • VT: Vanguard Total World Stock Market (alla världens aktiemarknader).
  • VEU: Vanguard FTSE All-World Ex USA (hela världen exklusive USA).
  • VWO: Vanguard FTSE Emerging Markets (tillväxtmarknader).
  • IAU: iShares Gold Trust (guld).
  • GSG: iShares Commodity index trust (råvaror).
  • USD/SEK

 

Utöver graferna finns också signaler för trendföljande strategier som Dual momentum och Global taktisk tillgångsallokering, som gås igenom i “Grundkurs i trendföljning”. Där kan man enkelt se i vad man bör vara investerad i den aktuella månaden. Notera att dessa uppdateras dagligen, men man bör oftast bara handla efter signalerna en gång per månad.

Sidan med trendverktygen kommer att hittas under rubriken “Screeners” i navigationsfältet på sidan. Där kommer också “Månadens aktier” framöver att ligga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *