Amerikanska aktier och strategier på Börslabbet

Henning HammarAllmänt10 Comments

Idag lanseras amerikanska aktier och strategier här på Börslabbet. Det har varit något mycket efterfrågat och nu äntligen kan Börslabbet erbjuda denna tjänst. I och med denna nylansering läggs också en ny medlemskategori till på Börslabbet, pro-medlemskap, som inkluderar de amerikanska aktier utöver alla Börslabbets tidigare tjänster. Det tidigare Börslabbet medlemskapet kallas nu premium och kommer fortsatt att inkludera allt det som tidigare erbjudits.

Databasen för USA är heltäckande och inkluderar nära 5000 noterade aktier. Dessa sorteras efter noga utvalda strategier som genomgående har testats på den amerikanska börsen. De olika strategierna som inkluderas är:

 • Trendande värde
 • Sammansatt värde
 • Företagsmultiplen, EV/EBIT
 • Sammansatt momentum
 • Net-nets

I de alla strategierna utom net-nets används en gräns på 50 miljoner dollar i marknadsvärde i likhet med den svenska screenern. För mer information om de amerikanska strategierna se Börslabbets nya informationssida för detta.

Framöver hoppas jag också på att bjuda på tester på andra strategier här på Börslabbet då vår nya databas också inkluderar 10 000 aktier (inklusive avnoterade) med underliggande fundamentaldata från år 2000 tills idag. Kan också tillägga att flera har efterfrågat också globala aktier och det är också något vi kollar på framöver. Problemet med globala aktier för tillfället är tyvärr att de flesta är svåra att handla och endast de största finns exempelvis i Avanzas och Nordnets internet-utbud på de marknader de börjat erbjuda. Därmed har fokus blivit amerikanska aktier som enkelt kan handlas hos de flesta mäklare.

För att ta del av de nya strategierna kan man antingen uppgradera sitt medlemskap här på Börslabbet under ”Mitt konto” -> ”Subscriptions” eller köpa ett nytt medlemskap under ”Bli medlem”. Börsdatamedlemmar har fortsatt rabatt på det nya medlemskapet. Bli pro-medlem och investera på den börs som motsvarar halva världens börsvärde!

10 Comments on “Amerikanska aktier och strategier på Börslabbet”

 1. Är det samma tänk kring hur man sätter ihop en portfölj när det gäller antal aktier, ombalanseringsfrekvens osv som för de svenska strategierna? Undantaget net-nets?
  Är det för sent att tänka på en kvartalsportfölj variant för innevarande kvartal?

  1. Hej! Ja, det är det. Mycket av de strategier som jag testat på Stockholmsbörsen är innan testade på liknande sätt på USA-börsen. Däremot kan det vara bra att tänka på extra kostnader då det tillkommer växling med USA-handel. Därmed kan strategier som trendande värde, sammansatt värde och EV/EBIT vara bättre att fördela om årsvis (gör själv så). Men momentum vill man fortsatt fördela om kvartalsvis. Det är inte försent, en kvartalsportfölj kan man alltid starta när man vill, sen är det bara att fördela om efter säsongsmönster.

   1. Tjena, det finns ju valutakonton, så man inte behöver växla USD/SEK vid köp och sälj. Avanza har tyvärr bara med traditionell depå, men DeGiro har med ISK. Nordnet vet jag inte.

    1. Hej! Ja, helt klart bra med valutakonto. Kommer ett inlägg hur man kan göra Global trendföljning med Europeiska ETF:er där man använder valutakonto hos DeGiro och deras gratiscourtage på flera Europeiska ETF:er. Nordnet har bara valutakonto som vanlig depå vad jag förstått. Men kan också vara värt att nämna att avkastningen inte ökar nämnvärt för sammansatt värde, EV/EBIT om man fördelar om kvartalsvis mot år. Samma här i Sverige. Bara trendande strategier och momentum som gynnas.

  1. Jag har 50 % av mitt aktieinnehav i USA motsvarande hur stor USA:s börsvärde är i relation med världen. Gjorde en större uppdatering av portföljen nu i och med den nya screenern och nya året som kommer på min privata blogg denna och nästa vecka.

  1. Hehe, nej, inte direkt. Lider av ”home bias”, så lite mer än 30 %. Finns bra anledningar då svenska marknaden är mindre konkurrensutsatt, speciellt i kategorin systematiska strategier.

 2. Hej. Om man uppgraderar till PRO nu får man tillgång till de amerikanska strategiernas aktier direkt?

 3. Hej igen, jag signade upp för Pro och fick svar på min fråga 🙂

  En fråga till:
  Är det fördelaktigt att investera i topp 5 aktier mot topp 10 i dessa strategier avseende avkasting och risk? Antar att Net-nets bör vara minst 10 iaf?

  Med vänlig hälsning,
  M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *