Global trendföljning i Dataspaning

Henning HammarAllmänt, TrendföljningLeave a Comment

För den som vill lära sig mer om Global trendföljning är det ämnet på senaste avsnittet av Dataspaning som är en podcast jag är med och co-hostar om data, investeringar och företagande. Nedan är länk till det senaste avsnittet och det går att både lyssna via valfri podcastapp och iTunes.

Jag kan också tipsa om att lyssna på avsnitt 22 om kvantitativa värdeinvesteringar där vi går igenom hur vi kom igång med sparande och förklarar vad kvantitativa värdeinvesteringar är. Jag tar också gärna emot förslag om det är något mer inom investeringar ni vill höra om (bara att kommentera nedan).

#24 Global trendföljning

Hur kan man använda svängningarna på världens kapitalmarknader till sin fördel? Kan man diversifiera i tiden? Går det att enkelt använda detta genom en regelbaserad strategi? Detta går vi in på i detta avsnitt där vi diskuterar Hennings senaste studie om Global trendföljning på Börslabbet. Vi går igenom vad Global trendföljning är, varför det är viktigt att diversifiera, hur man kan diversifiera smart i tiden och hur man använder trenderna på världens markander. Vi diskuterar också den forskning som finns bakom trendföljning och momentum i och mellan tillgångar (ex aktier och räntor) och som visat att det fungerat i hundratals år. Lyssna för att höra mer om Global trendföljning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *